Retkikohteet ja reitit
klikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesi
Avaa kohde karttasivulla

Mikonsaari

Mikonsaari Lappeenrannan kaupungin edustalla on mukava päiväretkikohde erityisesti kesäiseen aikaan. Mikonsaaressa on 1,5 km luontopolku.

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Lappeenranta

Etäisyydet

10 km Lappeenrannasta

Ajo-ohje

VT6:lta ja Lauritsalasta Kaukaan tehtaiden ohi Vehkataipaleen suuntaan (tie 4081). Luukkansalmen sillan jälkeen vasemmalle Mikonsaaren tielle. Mikonsaaressa P-paikka, josta luontopolku lähtee.

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.09208,28.19572)

Kuvaus

Mikonsaari sijaitsee Lappeenrannan edustalla, mutta maitse matkaa keskustasta tulee noin 10 km. Se sopiikin hyvin päiväretken kohteeksi. Mikonsaaressa on myös luontopolku, joka alkaa Mikonsaarentien oikealta puolelta avautuvalta paikoitusalueelta. Kostealla säällä saappaat tarpeen.

Uimapaikka on polun loppupäässä.

Mikonsaaren luontopolulla voi havaita luontotyyppien vaihtelun pienellä alueella. Polku vie varttuneen havumetsän läpi kosteaan lehtoon. Lehdon lähteestä voi lipota raikasta lähdevettä janoonsa. Korkealta jäkälän peittämältä rantakalliolta avautuu upea maisema läntisen Pien-Saimaan saaristoon.

Vanhan paikallistarinan mukaan saari sai nimensä, kun äiti ja poika pelastautuivat tervatynnyrissä Lappeenrannan taistelusta (1741), jossa venäläiset valtasivat kaupungin Pikkuvihan aikana. Tynnyri rantautui saareen ja pojan nimen kerrotaan olleen Mikko.

Linkit

  Retkikartta.fi

Palvelut

 
kuivakäymälä kuivakäymälä
lapsiperheille lapsiperheille
luontopolku luontopolku
nuotiopaikka nuotiopaikka
pysäköintipaikka pysäköintipaikka
rantautumispaikka rantautumispaikka
uintipaikka uintipaikka