Retkikohteet ja reitit
Avaa kohde karttasivulla

Pappilanniemen luontopolku

Luontopolku Saimaan rannalla ja Kaukaan tehdasalueen läheisyydessä. Ks. myös oheinen ESITE.

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Lappeenranta

Etäisyydet

2 km Lappeenrannasta

Ajo-ohje

Lappeenrannan vesitornilta Valtakatua alaspäin. Toisessa valoristeyksessä vasemmalle Kaukaalle, jonka portin ohi jatketaan suoraan Pappilanniemeen. Polku lähtee pysäköintipaikan vierestä.

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.07191,28.21186)

Kuvaus

Pappilanniemestä löytää alkuperäistä luontoa aivan suurteollisuuden ja kaupungin läheisyydestä. Keväinen linturetki Pappilanniemen sinivuokkojen meressä on huikaiseva kokemus!

Rehevä lehtokasvillisuus ja jyhkeät rantakalliot muodostavat eliöstöltään rikkaan yhteisön. Reilun 30 hehtaarin alueelta on havaittu 350 kasvilajia. Keväällä lehtokasvillisuutta hallitsee sinivuokkojen meri. Myös linnustoltaan alue on arvokas elinympäristön mm. lahopuuta tarvitseville lajeille sekä kolopesijöille. Myös alueen kääpälajisto on tutkitusti monipuolinen.

Silokalliot alueen luoteisrannoilla kertovat jääkauden voimista. Tänä päivänä ne houkuttelevat retkeläisiä eväineen veden äärelle. Niemeä kiertää kuntopolku, jota myös luontopolku seuraa. Polku on helppokulkuinen.

HUOM! Pappilanniemi on ollut 2000-luvulla ajoittain esillä puuutiaisaivokuumetta ja borrelioosia levittävien punkkien takia. Varovainen ulkoilija suojaa itsensä täällä asianmukaisella vaatetuksella, mikäli poikkeaa leveältä ulkoilureitiltä.

Reittiluokitus

 
Pyörätuolireitti Pyörätuolireitti

Palvelut

 
luontopolku luontopolku
pysäköintipaikka pysäköintipaikka