Retkikohteet ja reitit
klikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesi
Avaa kohde karttasivulla

Saimaan saarikierros pyöräillen

Ihka oikea saaristoreitti, jolta järvinäkymiä rannoilta, silloilta ja pengerteiltä. Vesistön ylityksiä myös lossilla ja venekuljetuksella. Veneylitykset on tilattava ennakkoon!

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Lappeenranta > Lappeenranta-Taipalsaari-Ruokolahti-Imatra

Ajo-ohje

Lähtöpaikat Lappeenranta, Joutseno, Imatra, Ruokolahti, Taipalsaari

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (,)

Kuvaus

Saimaan pyöräilyreitti kiertää Eteläisen Saimaan Etelä-Karjalan kaupunkien ja selkävedet katkaisevan Kyläniemen kautta. Kyläniemi on nykyisin saari, jonne on lossiyhteys itäpuolelta Ruokolahden suunnalta. Kyläniemestä länteen Taipalsaarelle on saatavilla venekuljetus, joka tilattava ennakkoon - mieluiten edellisenä päivänä.

Venekuljetusta Taipalsaaren ja Kyläniemen välillä hoitaa TK-Fishing. Soita +358 (0)400 886 903.

Ruokolahdella on vaihtoehtoinen reitti saariston kautta kirkonkylältä Kyläniemeen. Tällä osuudella on myös vesistön ylitys soutuveneellä Vuosalmessa (Härskiänsaari-Utula). Tämä venekuljetus on tarjolla kun palvelun tarjoajat ovat paikalla. Ennakkotiedustelut puh. +358 (0)400 456 819.

HUOM! Puumalantiellä VT 62 on vilkas puutavaraliikenne. Ajoradan reunassa ajettaessa tulee noudattaa suurta varovaisuutta.

Saimaan pyöräilyreitillä voi tutustua myös mahtavaan Saimaan laskujokeen Vuokseen sekä Saimaan kanavaan. Reitin varrella on kolme kaupunkia kaikkine palveluineen ja kaksi kuntakeskusta, viihtyisiä majoitusmahdollisuuksia hotellista aamiaismajoitukseen ja todellista maaseudun rauhaa taajamien vastakohdaksi. Kulttuuripyöräilijälle tarjolla on kirkkoja, museoita ja taidenäyttelyitä.

Reitin pituus on noin160 km - lisämatkaa tulee Saimaankanavan pyöräilyreitin ottamisesta mukaan.

Ks. linkit:
Reitti löytyy retkikartta.fi-palvelusta - myös mobiililaitteessa.
Myös Oudoors Finland -sivulla on reittikartta kohteineen.