Retkikohteet ja reitit
klikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesi
Avaa kohde karttasivulla

Huttumalja

Uukuniemellä, Paakalammen salolla sijaitseva Huttumalja on jääkauden muovaama muodoltaan säännöllinen suppa, jonka halkaisija on 60m ja syvyys 25m.

Sijainti

Imatran seutu > Parikkala > Huttumalja

Etäisyydet

100 km Imatralta

Ajo-ohje

VT 6:lta Uukuniemelle tietä numero 4021 noin 20 km. Ennen Uukuniemen kirkkoa viitta "Huttumalja" vasemmalle. Metsätietä 1 km. Autolla pääsee 100 m päähän Huttumaljasta.

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.76573,29.98392)

Kuvaus

Huttumalja on valtavan kokoinen suppa Jääkausipolun (myös E10-vaellusreitin) varrella. Alueella on myös paljon pienempiä suppia.

Supat ovat syntyneet jääkauden sulamisvaiheessa. Sulavastä jäästä lohkesi suuria kimpaleita, jotka hautautuivat soran alle. Jään sulaessa muodostui harjukuoppia eli suppia. Suppien jyrkät rinteet luovat erikoisen kasvuympäristön eliöille. Supan pienilmastoa luonnehtivat rinteiden jyrkät lämpötila- ja valaistuserot sekä pohjan kostea, viileä ja vakaa kellari-ilmasto.

Retkivinkki: Huttumaljalta on noin 1 km kävely merkittyä reittiä pitkin Paakalammen laavulle. Mikäli on intoa pidempään patikointiin, Jääkausipolku Uukunienen kirkonkylän kautta tarjoaa mukavia maisemia.

Palvelut

 
lapsiperheille lapsiperheille
nähtävyys nähtävyys
retkeilyreitti retkeilyreitti