Retkikohteet ja reitit
Avaa kohde karttasivulla

Jääkauden jäljet - kivikauden ihminen

Savitaipaleelta Kuolimon etelärannalla kiertelevä reitistö, josta osa soveltuu patikointiin ja osa maastopyöräilyyn. Jääkauden jäljet - Kivikauden ihminen -reitti jakautuu patikointi- ja pyöräreittiosuuksiin.

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Savitaipale

Etäisyydet

35 km Lappeenrannasta

Ajo-ohje

Pyöräilyreitti alkaa Olkkolan Hovin pihalta läheltä Savitaipaleen keskustastaa. Patikoinnin lähtöpaikka on Lepänkannon virkistysalueella, jonne on viitoitus valtatieltä 13, noin 5 km Savitaipaleelta Mikkelin suuntaan.
Osoite Olkkolantie 2, Savitaipale (Olkkolanhovi)
Osoite Lepänkantoon Myllylammentie 300

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.20887,27.61390)

Kuvaus

Pyöräreitti lähtee Olkkolan Hovin luota kohti Lepänkantoa ja jatkuu edelleen Rovastinojan taukopaikalle, jonne on rakennettu kivikautisen asumuksen jäljitelmä (ei ennallistus, mutta mahdollisimman aito). Pyöräiltävä osuus Olkkola-Rovastinoja on pituudeltaan 17,5 km. Soveltuu vain maastopyöräilylle, osa reitistä on polkua.

Kävelyreitti kiertää Lepänkannosta Rovastinojalle, sieltä Pomperin peltojen ympäri Lepänkannon itäpuolelle Pyöriäkankaalle ja takaisin Lepänkantoon. Käveltävän osuuden pituus on 7,2 km.

Koko reitin pituus on 19 km. Matkan varrella on 18 opastaulua, joissa kerrotaan alueen geomorfologiasta, kivikauden jäljistä ja Savitaipaleen kunnan nimikkolajeista. Osa reitistä on pitkospuuta. Kammarlahden pohjukkaan mäen päälle tulee pieni taukopaikka, eli pöytä-penkki. Sieltä näkee Kuolimolle.

Reitiltä on saatavissa selkeä kartta, jolla pyöräilyreitti on merkitty vihreällä viivalla ja patikointireitti oranssilla. Karttoja saatavissa kunnantalolta. Karttaan voi tutustua sähköisenä versiona oheisesta linkistä.

Tämä reitti edustaa ainoana reittinä Etelä-Karjalaa Museoviraston Muinaispolut-reittisivustolla. Ks. linkki.

Jos sinulla on mobiililaite retkellä mukana, löydät reitit kätevästi osoitteesta m.retkikartta.fi.

Reittiluokitus

 
vaativa reitti vaativa reitti

Palvelut

 
kuivakäymälä kuivakäymälä
liikuntaesteisille liikuntaesteisille
nuotiopaikka nuotiopaikka
nähtävyys nähtävyys
pysäköintipaikka pysäköintipaikka
uintipaikka uintipaikka