Retkikohteet ja reitit
klikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesi
Avaa kohde karttasivulla

Karhusaari

Karhusaari on saariretkikohde aivan Lappeenrannan kaupungin edustalla Saimaalla. Saaressa on suuri laavu, johon mahtuu nuotiotulen ympärille 20 hengen ryhmä. Laavu on käytössä sekä kesällä että talvella.

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Lappeenranta > Pien-Saimaa

Etäisyydet

1 km Lappeenrannasta

Ajo-ohje

Karhusaari sijaitseen Lappeenrannan sataman edustalla, n. 1 km vesimatkan päässä. Talvella riittävän paksun jääpeitteen aikaan Kaupunginlahdelta pääsee Karhusaareen hiihtolatuja ja luistelurataa pitkin.

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.07660,28.18688)

Kuvaus

Laavun edessä on laituri, johon pääsee kesällä veneellä ja kanootilla. Talvella Karhusaareen pääsee myös jalkaisin, suksilla ja ajoittain retkiluistimilla. Kun jää on riittävän paksu, Kaupunginlahdelta Karhusaareen aurataan luistelurata.

Retkitulilla kaupunkia katsellen
Kaupunkiin päin avautuvassa laavussa on tulisija, ja lähettyvillä puukatoksessa on polttopuurankoja. Laavuun mahtuu hyvällä sovulla jopa parikymmentä henkilöä kerralla.

Lähistöllä on myös kompostikäymälä. Laavun edessä oleva laituri palvelee kesällä melojia ja veneilijöitä, talvella laiturin reunalla istuen on hyvä sitoa luistimen nauhat tiukemmalle.

Palvelut

 
kuivakäymälä kuivakäymälä
laavu laavu
lapsiperheille lapsiperheille
melonta melonta
nuotiopaikka nuotiopaikka
rantautumispaikka rantautumispaikka
soutu soutu