Retkikohteet ja reitit
klikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesiklikkaa suurentaaksesi
Avaa kohde karttasivulla

Rutolan kyläpolku

Rutolan kyläpolku tutustuttaa kävijän kylän historiaan. Reitin varrella olevat opastaulut sekä maastossa nähtävät rauniot ja rakenteet kertovat tarinaa kadonneesta sahayhdyskunnasta sekä viime sotien suurimmasta työmaasta, Salpalinjasta.

Sijainti

Lappeenrannan seutu > Lappeenranta > Rutola

Etäisyydet

47 km Imatralta
13 km Lappeenrannasta

Ajo-ohje

VT6-tieltä käännytään Mikkeliin päin vievälle tielle nro 13. Tietä ajetaan n. 2 km, jonka jälkeen käännytään oikealle Vanha Mikkelintielle. Tätä tietä ajetaan n. 1 km, jonka jälkeen käännytään vasemmalle Munterontielle. Polun lähtöpaikka on Rutolan VPK:n palotallilla osoitteessa Munterontie 216.

Koordinaatit

Reitin lähtöpiste: (61.04197,28.04348)

Kuvaus

Kyläpolku on 3,5 km pitkä ja se alkaa Rutolan VPK:n palotallilta. Palotallin seinässä on pääopastaulu, mistä löytyvät reittikartta,vanha Rutolan kartta sekä vieraskirja. Polku kulkee idyllisten kyläteiden varsilla sekä poikkeaa myös kauniisiin järvenrantamaisemiin. Maastoon polku on merkitty sinipäisillä tolpilla. Polun varrella on kuusi (6) alueen historiasta kertovaa opastaulua. Sahahistoria ja Salpalinja ovat vaikuttavia ja tutustumisen arvoisia kohteita.

Polun varrelle on myös tuotu kasvi,- eläin- ja sienilajeja esitteleviä lajintunnistustauluja. Tämä mukava idea ja maastosta löytyvät lajit tekevät Rutolan kyläpolusta myös kivan luontoretkikohteen.

Matkalle mukaan tarvitaan kunnon jalkineet sekä taskulamppu, jos haluaa päästä kurkistamaan korsuun sisään. Korsujen yhteydessä on myös Salpalinjan henkeen rakennettu taukopaikka, jossa voi hyvin pitää vaikka evästauon.

Reittiluokitus

 
helppo reitti helppo reitti

Palvelut

 
kuivakäymälä kuivakäymälä
levähdysalue levähdysalue
nähtävyys nähtävyys